Rólunk

Bajusz Attila

Zenei tanulmányaimat 1978-ban kezdtem Széll Pál tanítványként hegedű szakon, majd jártam Bedő Gábor osztályába ütő szakra, ezt követően Berki Tamás tanítványként a Kőbányai Zenei Stúdió jazz ének szakos növendéke lettem. Miután diplomát szereztem Szegeden, 7 év oktatás következett, majd az IH Rendezvényközpont rendezvényszervezője, majd stúdióvezetője lettem. Később a Esaudio KFT keretin belül Marketing és Sales manager, Jelenleg a saját szervező és rental cégemben dolgozom.

Az évek alatt sok mindenkivel dolgoztam, zenéltem együtt a teljesség igénye nélkül: Tornóczki Ferenc, Paul Young, Végh Balázs, Vigh Arnold, Neumann Balázs, Straub Dezső, Blahó Attila, Sárközy Fanny, Pély Barnabás, Matthew Michell, Kaszás László, stábként az Alphaville, az Incognitó, Mezzoforte, The Cure, Apollo 440, David Murray, Maceo Parker, Randy Weston, Dr. Lonnie Smith, Wallace Roney, Ron Carter, Terence Blanchard, Christian Scott. Alapitója voltam a SZIN Szegedi Ifjúsági Napok rendezvénynek, névadója a szintén szegedi Dejavú Fesztiválnak, 10 éve dolgozom a Szeged Napja programsorozat sikeréért.

Az Útközband zenekart 1993-ban alakítottam, a nevet Dula Sándor barátom adta első zenei helyünkön, az azóta már rég megszünt Charlie pub-ban. Az elmúlt 21 évben játszottak ebben a zenekarban Bajusz Zoltán, Dörnyei Gábor, Metál Sándor, Kecskeméti Sándor, Bán Zoltán, Gunics Antal, Németh Miklós, Dennert Árpád, Látó Attila, Karácsony Zsolt, Földes Gábor, Kasza Zsolt, Szirtes Edina (Mókus), Hodászi Klára, Oláh Csaba, Máthé László, Süki Gyöngyi, Matuska Timea, Farsang Zsolt.

A jelenlegi felállás: Magyar Enikő (ének), Magyar János Jr. (basszusgitár), Kovács Zoltán (gitár), Szalma Ernő (szintetizátor), Kovács Tamás (dob), Bajusz Attila (ének).

Már kezdetektől fontos kihívás volt, hogy különleges, máshol, mástól nem hallható módon játsszunk el slágereket, amivel egyedi és megismételhetetlen pillanatokat okozhatunk. Az elmúlt 20 évben számtalan sikeres rendezvényt tudhatunk a magukénak határainkon belül és kívül, hazai és külföldi vendégeink számára.

Magyar Enikő

1988-ban születtem, Szegeden. Kiskoromtól kezdve komolyzenei neveltetésben részesültem. A Rókusi Általános Iskola ének tagozatán, majd a Tömörkény István Gimnázium ének-zene szakán végeztem. A Szegedi Tudományegyetemen magyar, illetve nyelv-és beszédfejlesztő tanár szakos mesterdplomát, ének-zene szakon pedig alapdiplomát szereztem.

A Rókusi Gyermekkarban 5 évig, a Tömorkény István Gimnázium Leánykarában 4 évig, az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Nőikarában pedig 3 évig erősítettem az alt szólamot. Nyolc évig zongoráztam, négy évig pedig magánéneket tanultam Katona Juditnál a Király-König Péter Zeneiskolában, majd az Egyetemen Németh József operaénekesnél.

Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Információs Központ Igazgatóságán (ismertebb nevén TIK) dolgozom titkárságvezetőként.

Könnyűzenével 2009 óta foglalkozom, bár a műfaj sosem állt távol tőlem, ugyanis édesapám, Magyar János, basszusgitáron játszik, az országban ismert és elismert zenész, így a testvéremmel elég kicsi volt az esélyünk arra, hogy a zene ne váljon az életünk részévé. Halász Judit helyett Jaco Pastorius, Oscar Peterson, Richard Bona, Chick Corea, The Yellowjackets és Pat Metheny szólt a magnóból álló nap.

Az Útközband Zenekarban 2012 óta énekelek, ahova a zenekar basszusgitárosa, az öcsém, Magyar János csábított el és azóta a zenekar énekesnője vagyok.

Magyar János

1991-ben születtem, Szegeden, zenész családban. Egész kicsi koromban sikerült megismerkednem a könnyűzene nagyjaival, hisz édesapám, Magyar János, aki sokak előtt az első számú példaképem, basszusgitáron játszik, mióta az eszemet tudom. Így persze könnyű volt magamba szívni és elsajátítani a jó zenéket.

Mivel édesapám a szegedi zenei élet aktív részese volt, és az is a mai napig, így számos kiváló zenésszel dolgozhattam együtt az elmúlt években, ezért elmondhatom, hogy rengeteg tapasztalatot és tudást szereztem, amit több zenekarban is hasznosíthattam már.

Megismertem rengeteg műfajt és stílust, és azok legtöbb előadóját, ami a szórakoztató zenében elengedhetetlen. Ebben a műfajban csak úgy lehet sikereket elérni, és érvényesülni, ha nem létezik lehetetlen és ismeretlen; legyen szó jazzről, rockról, swingről, vagy épp magyar nótáról.

Nagy kedvenceim Jaco Pastorius, Tom Kennedy, Mike Pope, Victor Wooten és Lattmann Béla, továbbá szívesen hallgatok Dizzy Gillespie All-Starst, Weather Reportot, Maszkura és a Tücsökrajt, Emil Rulezt és nem utolsó sorban népzenét.

Az Útközband Zenekarban 2010 óta zenélek és azóta a zenekar basszusgitárosa vagyok.

Szalma Ernő

Komoly zenei alapozást követően először 1981-ben, 15 évesen hívták zenekarba játszani és azóta rendszeresen billentyűzik több különféle zenei irányzatú együttesben.

Időrendi sorrendben a Box (Beat), Delta+1 (Rock), Volvox (Funky & Soul), Quintet Brasil (Bossa Nova, Latin), Simons (Tribute), StandUp (Party), La Bomba (Party), Buligánok (Party) és természetesen az Útközband.

A zenekarba magával hozta több mint 30 év rutinját és a könnyűzene minden szegmensét átfogó széles repertoárját. Kedvenc sportja az asztalitenisz melyet versenyszerűen művel.

Kedvenc zeneszerző: Quincy Jones, Dés László. Kedvenc zenekar: EWF, United. Kedvenc billentyűs: Chick Corea, Romhányi Áron.
Szereti az őszinte embereket, a családját, a hasát és a rozét.

14079984_10206025425149561_9000238302468917271_n

Vígh István

Szegeden születtem 1989-ben. Zenei tanulmányaimat a Csengelei Művészeti Iskolában kezdtem 10 évesen. A Gimnázium elvégzése után Szegedre költöztem, ahol sikerült egy picit bekerülnöm az itteni zenei életbe.

Első komolyabb zenekarom a FUN10 volt, amiben ütőhangszeresként vehettem részt. Sok zenésszel ismerkedtem meg, és sok tapasztalatot gyűjtöttem. Időközben Budapestre jártam dobórákra, és igyekeztem minél több tudást magamba szívni.

Rengeteg stílust kipróbáltam már, ebből az egyik legkülönlegesebb, a hozzám nagyon közel álló a SKA zene volt, a szegedi SKAtch zenekarral, melynek 2013-ban lehettem tagja.

Idő közben sikerült rutint szereznem party zenekarban is ( Green6  ).

2014-ben a Stand Up!  zenekarban, és az Útközband zenekarban is megfordultam, persze nem zeneileg ☺. Ezek után felkértek, hogy maradjak a zenekar dobosa, amit örömmel elvállaltam.

2016-ban a Honeybeast zenekar jóvoltából, egy kicsit visszatérhettem kicsit az ütőhangszerek világához is, és nagyon sok új élménnyel, és tapasztalattal lettem gazdagabb.

Kovács Zoltán

30 éve zenélek különböző formációkban és stílusokban. A legnagyobb sikereimet dalszerzőként értem el a Honeybeast-tel (A legnagyobb hős, Maradok, Egyedül, Portugál) Gitározni autodidakta módon tanultam meg, de a “hivatalos” zenei képzésben is részt vettem. Zeneiskolában klarinétoztam és ének szakon szereztem diplomát. Az Útközband zenekarban több mint 10 éve játszom.

Útközband.hu - Minden jog fenntartva! 2015