GY.I.K

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mekkora a zenekar helyigénye?

Minimális helyigényünk kb.5 X 2.5 m-es vagy kb. 3×4 m-es színpad vagy terület.

Rendelkezik-e a zenekar saját hangtechnikával?

A zenekar saját felsőkategóriás hangosítással rendelkezik (Bose L1 vertical array system ), valamint ledes és lézeres fényrendszerrel. Ez a hangosítás kb. 250-300 fős rendezvényekig elegendő. Ennél nagyobb és szabadtéri koncertek esetén hangosítást igénylünk, vagy biztoítunk külön megállapodás keretén belül.

Vállaljátok-e a polgári szertartás hangosítását?

Amennyiben a vacsora helyszínén van a szertartás, úgy természetesen el tudjuk vállalni a hangosítást, ugyanis erre célra van egy kisebb mobil akkumlátoros hangtechnikánk,és tudunk biztosítani egy technikust is. Ezért felárat nem számít fel a zenekar.

Mennyit játszotok egy esküvőn?

Az alap műsor- és készenléti idő 10 óra, amely a legáltalánosabb esetben úgy szokott alakulni, hogy a zenekar este hattól hajnali négyig játszik 80-90 perces blokkokban, 15 perces szünetekkel. Természetesen ezt rugalmasan alakítjuk amennyiben a megrendelő vagy a ceremóniamester úgy kívánja, de ez külön egyeztetjük a rendezvény előtt.

Vacsora alatt játszotok-e?

Vacsora alatt a zenekarunk DJ-e szolgáltat halk háttérzenét. Igény esetén, felár ellenében tudunk élőben is vacsorazenét szolgáltatni, bár a sokéves tapasztalatt azt mutatja, sokkal praktikusabb vacsora alá a visszafogottabb hangerejű háttérzenét választani.

Van-e lehetőség műsoridő hosszabbítására 04.00 után, ha a hangulat úgy kívánja?

Természetesen, ennek a feltételeit (ár, időtartam stb.) külön egyeztetjük a szerződés megírása előtt. Lehet a zenekart vagy a Dj-t is választani, természetesen az utóbbi kedvezőbb árú.

Mulatós zenét játszotok-e?

Játszunk. Bár a repertoárunk nagy részét népszerű – és egyben jól táncolható – magyar és nemzetközi slágerek alkotják, de emellett a legjobb mulatós dalok is megtalálhatóak meg a repertoárunkban, mint pl: Aranyeső, Nád a házam teteje, Hosszú fekete haj, Lakodalom van a mi utcánkban stb.

Külön kérésre betanultok-e egy-két kedvenc dalt?

Szívesen betanulunk kedvenc dalt (max. 2-őt), abban az esetben, ha ezt a zenekarunk be tudja építeni a továbbiakban a műsorába, valamint a “hangszerelésünk” lehetővé teszik a dal színvonalas előadását. Az ilyen jellegű kéréseiteket legalább 3 hónappal előre jelezzétek.

“Kihúzhatunk-e” dalokat a repertoárból?

Nem! Illetve max 1-2 olyan dalt, amelyet valami miatt nagyon nem kedveltek. A műsor összeállítása a zenekar feladata, amelyet nagyban befolyásolhat a vendégsereg összetétele. Ebben nekünk nagyobb rutinunk van, mint a házasulandó párnak, ezért jobb, ha ezt ránk bízzátok! :)

Vállaltok-e “vőfélykedést”, műsorvezetést?

Legjobban a ceremóniamesterekkel szeretünk együtt dolgozni, akiket megtaláltok a Partnereink menüpontban. Ha erre nincs lehetőség, minimális felár ellenében a zenekarunk frontemberei vállalják az este műsorvezetését. (játékok vezetését nem!!!)

Játszottatok-e már “nemzetközi esküvőn”?

Egyre gyakrabban fordul elő napjainkban, hogy az ifjú pár egyik tagja nem magyar állampolgár, így a vendégek jó része is külföldről érkezik. Repertoárunk igen széles (nemzetközi dalok szempontjából is), de tapasztalataink szerint nagyon szeretik a magyar nyelvű dalokat is a külföldi vendégek. Frontembereink angol nyelven is konferálnak.

Mit tartalmaz a zenekar fellépti díja?

 A zenekar és a technikai személyzet (18.00-04.00 között)
 Élőzene szolgáltatás 80-90 perces blokkokban, 15 perces szünetekkel (18.00-
04.00)
 Vacsora alatt és a vendégváráskor DJ által biztosított háttérzenét
 Zenekari szünetkben DJ
 Az utazási/szállítási költségeinket (Az útiköltséget Szegedről kalkuláljuk)
 A zenekari hang- és fénytechnikát (18.00-4.00 között)
 A menyecsketánc élőzenei kiszolgálását
 A polgári szertartás hangosítását, valamint egyéb hangosítási feladatok
elvégzését (sztárvendég, vetítés, stb.)

Mit nem tartalmaz a fellépti díj?

 A 18.00 óra előtti és a 04.00 óra utáni technikai készenlét óradíjait
 A vacsora alatti élőzenei műsor biztosítását, és műsorvezetést
(ceremóniamester hiányában)

Ha kevesebben jönnétek el zenélni, olcsóbb lenne-e a zenekar?

Nem. A zenekar mindig a honlapunkon feltüntetett 6 fős (1 énekesnő, 1 énekes-műsorvezető, basszusgitáros, gitáros/ének, billenytűs/ének, dobos) felállásában játszik, ugyanis így tudja garantálni a produkció színvonalát. Minden zenésznek konkrét “szerepe” van a zenekarban, hiányuk esetén romlana a zene minősége, amelyet a zenekar nem szívesen vállalna fel.

Van-e elérhető hang- és videoanyaga az együttesnek?

Referencia videónk megtekinthető itt a honlapunkon ill. a youtube csatornánkon.

Lehet-e karaokézni a zenekarral?

Előzetes egyeztetést igényel, maximum 1-2 dal erejéig, kultúrált körülmények között. (nagyon féltjük a drága felszereléseinket, és szeretnénk megóvni magunkat attól a kellemetlenségtől, hogy az “önjelölt énekes” illuminált állapotban tapossa, leöntse a számunkra nagyon értékes hangszereinket…)

Milyen egyéb igényei vannak a zenekarnak az este folyamán?

 Kultúrált, lehetőség szerint mosdóval ellátott (zárható) öltözőt igénylünk az est folyamán
 Minimum egyszeri kétfogásos (leves+főétel) étkezést a zenekar és a technikai személyzetünk részére – megfelel az ún. “személyzeti vacsora” is + asztal a zenekar részére (előnyös a vendégektől elkülönítve)
 Ásványvíz, alkoholmentes italok, kávé stb.
 Ingyenes parkolási lehetőség a zenekari mikrobusz számára

Hogyan lehet lefoglalni a zenekart?

Első lépésben a kapcsolat menüpontban ellenőrizd, hogy az általad kiválasztott napon ráér-e az együttes. Ezután e-mailben vagy telefonon, skype-on vagy személyes találkozón megbeszéljük a fellépés szerződésének feltételeit.

One Response to GY.I.K

  1. Lázár András says:

    Sziasztok. A szegedi (2015.08.20.-i) tűzijáték utáni bulin hallottalak titeket először, és szerintem ez a legjobb csapat. Tökéletes énekhangok, és zene, mintha már 100 éve ezt csinálnátok. Csak így tovább. Nagyon sok sikert kívánok nektek, és rengeteg fellépést, és köszönöm, hogy hallhattalak benneteket.

Minden vélemény számít!

Útközband.hu - Minden jog fenntartva! 2015